Specialiştii pirotehnicieni de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor au intervenit, marţi, pentru a ridica o bombă de artilerie descoperită în Cimitirul Municipal "Rulikowski" din Oradea. Muniţia, provenită din Al Doilea Război Mondial, era în stare de funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Bihor, echipajul pirotehnic a fost solicitat, marţi, să efectueze o operaţiune de asanare a muniţiei neexplodate, în Cimitirul Municipal "Rulikowski" din Oradea.

"Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 60 de milimetri, în stare de funcţionare, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial. Muniţia, descoperită de un angajat în timp ce săpa o groapă de înhumare, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni ai inspectoratului, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată", se arată într-un comunicat al ISU Bihor.     

Instituţia le reaminteşte persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

         

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.