Secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în acest an fost capturate 570 de kilograme de droguri, iar cele mai multe dintre acestea nu provin din ţara noastră. De asemenea, el a menţionat că avem şi 1,7 tone de masă verde capturată şi a menţionat că cea mai mare cantitate provine din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Avem o prezentare pe 10 ani, o prezentare din care rezultă cantităţile de droguri de risc şi mare risc capturate în România. Aceste cantităţi sunt capturate de structurile Ministerului Afacerilor Interne. Anul acesta sunt 570 de kilograme de droguri capturate. Aceste activităţi sunt documentate strict sub coordonarea DIICOT, strict împreună cu celelalte structuri speciale şi vorbeam de Direcţia de Operaţiuni Speciale, care asigură cu peste 500 de colegi activităţile investigative şi de documentare. Dacă e să vorbim de numărul acţiunilor din acest an sunt acţiuni în număr de peste 50 pe domeniul drogurilor. Numai în ziua de ieri aţi văzut cele 37 de acţiuni operative, pe lângă cele 50, în care s-au executat peste 250 de percheziţii”, a declarat Bogdan Despescu, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a mai afirmat că mare parte din drogurile capturate nu provin din ţara noastră. 
 
“Drogurile capturate sunt în mare parte nu din ţara noastră. Este o chestiune reală. Avem comprimatele capturate de structurile MAI şi anul acesta avem un milion 500 de comprimate, cele mai multe capturate de Poliţia de Frontieră. (…) Avem aici situaţia statistică a masei verde capturată şi aici cea mai mare cantitate provine din România. Şi vedeţi în anul acesta, 1,7 tone de masă verde capturată de structurile MAI”, a mai precizat secretarul de stat. 
 
El a fost întrebat şi despre cantităţile de droguri de mare risc şi a declarat că, în 2019, au fost capturate peste trei tone, în 2021, aproape trei tone, adăugând că mare parte din aceste cantităţi provin în urma unor acţiuni derulate pe o perioadă mai mare de timp. 
 
De asemenea, Bogdan Despescu s-a referit şi la cazuri de poliţişti cercetaţi pentru consum sau trafic de droguri. 
 
“Poliţişti cercetaţi pentru droguri. În anul 2023 - trei cadre, în anul 2022 - patru cadre, în anul 2021 – doi colegi. Poliţişti testaţi pozitivi de colegii de la Circulaţie pentru consum de droguri: 2021 – şase, 2022 – patru, 2023 – cinci. Aceasta este situaţia raportată la 130.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne. Toate cazurile sunt constatate de colegii noştri, toleranţă zero pentru cei care încalcă regulile. Şi nu vorbim de aceste nereguli grave, de aceste situaţii grave, vorbim şi de alte situaţii când au încălcat regulile şi nu abdicăm în a lua măsuri. Aşadar, din punctul nostru de vedere, ne facem singuri curăţenie şi în toate acţiunile pe care dumneavoastră le-aţi văzut structurile ministerului au documentat activitatea, inclusiv Direcţia Generală Anticorupţie”, a mai transmis Bogdan Despescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.