Un bloc de locuinţe din municipiul Arad a fost evacuat, duminică seară, după ce izolaţia termică exterioară a fost cuprinsă de flăcările care s-au extins de la un incendiu ce a distrus un magazin învecinat, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit într-un magazin care face parte din complexul de tip bazar Jackson, în care există sute de standuri. Magazinul este situat în exteriorul halei comerciale principale şi ardea generalizat la sosirea pompierilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, flăcările s-au extins rapid la un depozit şi un atelier de reparaţii al magazinului, care se ocupă cu vânzarea de aparate de cafea.

”Din cauza cantităţilor mari de mase plastice, făcările s-au extins şi a existat o degajare masivă de fum”, a spus Pleşca.

Chiar lângă magazin există un bloc de locuinţe cu patru etaje, iar izolaţia termică a fost cuprinsă de flăcări.

”Locatarii, circa 20 de persoane, s-au autoevacuat. Flăcările au distrus o parte din izolaţia termică şi ferestrele de la trei apartamente”, a spus reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Incendiul a fost lichidat cu ajutorul a trei autospeciale de stingere, fără ca vreo persoană să fie rănită, iar pompierii fac cercetări pentru a stabili de la ce au pornit flăcările.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.