Un bărbat de 81 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud a murit, sâmbătă, după ce a fost surprins de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control, pe un teren care îi aparţinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, un echipaj de pompieri, SVSU Spermezeu şi un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud au intervenit la un incendiu de vegetatie uscată izbucnit între localităţile Dumbrăviţa şi Perişor.

”Din păcate, in apropierea focarelor a fost găsit un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, decedat”, a arătat sursa citată.

Despre acest caz au fost sesizaţi şi poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud.

”Din primele date, în urma unui incendiu de vegetaţie, un bărbat de 81 de ani din Perişor, în timp ce se afla pe un teren proprietatea sa, ar fi fost surprins de un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control. În urma intervenţiei echipajului medical, din păcate a fost constatat decesul acestuia. Cadavrul bărbatului urmează să fie transportat la spital în vederea efectuării unei expertize medico-legale, care va stabili cauza decesului”, a arătat IPJ Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Pompierii amintesc că este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Vă reamintim faptul că la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, este interzisă arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

 

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.