Traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş, judeţul Bistriţa-Năsăud, blocat după ce un tren de călători a lovit un TIR încărcat cu material lemnos, a fost reluat, joi după-amiază, pe un fir. Angajaţii CFR intervin în continuare pentru degajarea celei de-a doua linii, având în vedere că un vagon al trenului a deraiat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că traficul feroviar între staţiile Coldău - Beclean pe Someş a fost redeschis la ora 15.35 pe firul I, primul tren care tranzitează această zonă fiind trenul IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi - Timişoara Nord.

"Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi motostivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată", se arată într-un comunicat de presă transmis de CFR.

Personalul feroviar continuă operaţiunile de intervenţie şi pe firul II, unde se acţionează pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj.

Circulaţia trenurilor a fost închisă temporar în localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren de pasageri la trecerea la nivel de la km 23+889, unde instalaţia de semnalizare acustică şi luminoasă funcţiona normal în momentul impactului.

Opt persoane au fost rănite în urma accidentului. Victimele se aflau în trenul compus din două vagoane, în care era un grup organizat de copii.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud au spus că, din cele circa 60 de persoane din tren, 17 erau copii (dintr-un grup organizat).

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, în total, au fost opt victime - 5 victime transportate la spital de echipajele SMURD şi SAJ, o victimă a ajuns la CPU Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului şi alte două care au primit îngrijiri, dar au refuzat transportul la spital.

Poliţia Judeţeană a anunţat că traficul era blocată, atat pe calea ferată, cât şi cea rutieră.

"Din primele cercetări efectuate de poliţiştii de la rutieră şi transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul că, în oraşul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Târlişua care conducea un autotren nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii şi sonore erau în funcţiune, moment în care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relaţia Cluj Napoca-Bistriţa (...). Atât conducătorul auto, cât şi conductorul trenului au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative", au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud.
 
În continuare se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

La rândul său, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţa că primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.