Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Bistriţa-Năsăud în două dosare care vizează traficul de droguri, după ce, începând de anul trecut, ar fi comercializat cannabis şi un drog cunoscut sub denumirea de ”cristal”, inclusiv la petreceri private şi inclusiv unor minori. Doi dintre suspecţi şi-ar fi pus la dispoziţie locuinţele pentru organizarea acestor petreceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a transmis, luni, că procurorii au dispus, în două cauze penale, reţinerea a 4 inculpaţi, pentru trafic de droguri de mare risc, punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără drept.

Astfel, în prima cauză s-a reţinut că, în perioada aprilie 2023 - ianuarie 2024, un bărbat a deţinut şi a comercializat, în mod repetat (13 acte materiale), diverse cantităţi de cristal, drog de mare risc (3-CMC), către consumatori din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Totodată, el a oferit gratuit, la petreceri private, cantităţi de drog de mare risc, inclusiv unor minori.

În al doilea dosar, din actele de urmărire penală a rezultat că inculpaţii au comercializat, în mod repetat, droguri de risc şi mare risc (canabis şi 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) şi substanţe psihoactive din clasa catinonelor, către consumatori (inclusiv minori) din judeţul Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, doi dintre aceştia sunt suspectaţi că, în 2023, au organizat petreceri private şi şi-au pus la dispoziţie locuinţele pentru consumul de droguri.

În urma a 7 percheziţii domiciliare făcute în Bistriţa-Năsăud au fost identificate şi ridicate obiecte şi plicuri cu urme de substanţe, mai multe telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.

Luni, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud  cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al luptătorilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.