Doi bărbaţi, între care un paznic de vânătoare, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma accidentului de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ancheta a stabilit că, deşi partida de vânătoare fusese autorizată, datele din aceasta nu au fost respectate. La eveniment s-a permis prezenţa mai multor persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 9 decembrie, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivizi şi Substanţe Periculoase pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentarea bărbatului de 29 de ani, a fost dispusă reţinerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 53 de ani, paznic de vânătoare şi a unui tânăr de 25 de ani, ambii din Telcişor”, a transmis, sâmbătă, IPJ Bistriţa-Năsăud.

Sursa citată a precizat că cei doi sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă fără drept şi vătămare corporală din culpă.

”În prezent, cei doi se află în arestul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, din cercetări a reieşit că bărbatul de 53 de ani ar fi organizat şi participat la partida de vânătoare, în extravilanul localităţii Telcişor, împreună cu alţi doi vânători autorizaţi, printre care şi bărbatul de 29 de ani.

”Totodată, nu ar fi fost respectate condiţiile prevăzute în autorizaţia de vânătoare, iar organizatorul le-ar fi permis să participe altor trei persoane, respectiv unui tânăr de 25 de ani care nu are permis de vânătoare şi care ieri, 8 decembrie, ar fi deţinut fără drept şi ar fi folosit o armă de vânătoare, precum şi altor două persoane”, au mai transmis poliiştii.

Aceştia au mai stabilit că tânărul de 29 de ani ar fi fost accidentat cu arma pe care ar fi folosit-o tânărul de 25 de ani.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 6 arme de vânătoare şi 5 telefoane mobile şi continuă investigaţiile în cadrul dosarului penal întocmit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.