Doi adolesenţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, suspectaţi că dresau metişi Amstaff folosind câini şi pisici de rasă comună, care în urma antrenamentelor mureau, sunt cercetaţi de poliţişti. Unul dintre ei, în vârstă de 16 ani, a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul lunii martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, în urma efectuării unor activităţi informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizează lupte între câini şi pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase”, a anunţat, joi, Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud

Sursa citată a precizat că, la pregătire. a câinilor  foloseau alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună şi pisici, animale care în urma acestor antrenamente decedau.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că animalele dresate erau metişi Amstaff.

”În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de doi bănuiţi minori, de 16, respectiv 15 ani”, a mai transmis Poliţia.

Instituţia a precizat că unul dintre bănuiţi, minor de 16 ani, a fost reţinut.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.