Un bărbat a fost rănit de un copac într-o zonă greu accesibilă din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind solicitat elicopterul SMURD pentru salvarea sa. Victima este conştientă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvamont Bistriţa-Nasăud, echipajul TIM şi echipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenţie Prundu Bârgăului intervin într-o zonă de pădure greu accesibilă de pe raza localităţii Bistriţa Bârgăului (zona Şoimul) unde un bărbat a fost accidentat de un copac”, a transmis, miercuri seară, ISU Bistriţa-Năsăud.  

Sursa citată a precizat că bărbatul, de 36 de ani, este conştient şi cooperant, însă prezintă multiple traumatisme.  

”S-a procedat la evaluare preliminară şi stabilizare şi, ţinând cont de faptul ca accesul autospecialelor de interventie este imposibil în zona respectiva, s-a luat decizia evacuării bărbatului pe calea aerului. A fost solicitat, prin dispeceratul integrat ISU SAJ Bistriţa Nasaud, elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicala Târgu-Mureş pentru a realiza operaţiunea de extragere a victimei, prin troliere”, a mai precizat sursa citată.  

Intervenţia este în dinamică, fiind furnizate coordonatele GPS pentru cea mai apropiată locaţie unde se poate realiza operaţiunea în condiţii optime. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.