Acoperişurile a zeci de case din localităţile bistriţene Lechiţa şi Mărişelu au fost afectate, luni seara, de grindină şi de rafalele puternice de vânt, mai multe maşini au fost avariate şi numeroşi copaci au fost rupţi sau puşi la pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai afectată localitate este satul Domneşti din comuna Mărişelu, unde vijelia şi grindina au afectat acoperişurile a aproximativ 20 de case şi mai multe autoturisme.

Un număr similar de locuinţe a fost afectat şi în comuna Lechinţa, unde acoperişurile unor case au fost avariate de grindină sau au fost smulse de vânt. Drumul judeţean 151 care asigură accesul în zonă dar şi mai multe drumuri comunale au a fost blocate de copaci rupţi de vânt.

”Totul a durat cam zece minute. N-am văzut aşa ceva de când sunt. Am vorbit cu oameni în vârstă şi mi-au spus că nici ei nu-şi amintesc să mai fi trăit o asemenea furtună”, a declarat pentru Timp Online, primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian.

”Gheaţa era mai mare ca oul de porumbel, mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, în diferite zone. Şi drumurile au fost afectate de copaci căzuţi, DJ 151 şi unele străzi, la fel şi acoperişuri de case, trotuarele s-au umplut de crengi şi frunze. Nu mai vorbesc de grădinile şi recoltele care au avut de suferit”, a mai spus el.

În cele două comune au fost mobilizaţi voluntarii serviciilor locale pentru situaţii de urgenţă pentru a înlătura efectele furtunii puternice.

Judeţul Bistriţa Năsăud se află, luni seara, sub avertizare cod portocaliu, fiind anunţate ploi puternice însoţite de vânt puternic şi grindină.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.