Turiştii din campingul din localitatea bihoreană Bulz, unde o persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite în urma unei furtuni puternice, ar fi fost avertizaţi de autorităţile locale că vor urma condiţii meteo nefavorabile, însă au ignorat acest lucru. În pofida tragediei de duminică seară, mai mulţi turişti s-au întors, luni, în campingul din Bulz pentru a continua concediul în mijlocul naturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul din Bulz, Augustin Sărăcuţ, a declarat, luni, pentru presă, că autorităţile locale i-au avertizat, duminică, pe turiştii care se aflau în campingul din localitate că a fost emisă o atenţionare de cod galben de furtună, însă aceştia ar fi ignorat avertismentul.

Edilul spune că l-a trimis chiar pe viceprimarul comunei în camping pentru a avertiza oamenii, înainte de producerea furtunii.

”Am primit duminică o avertizare de cod galben şi am informat toţi oamenii, i-am avertizat că avem cod galben de ploi şi vijelii(…)Viceprimarul comunei a mers în camping să îi avertizeze”, a spus Augustin Sărăcuţ.

În pofida tragediei care a avut loc duminică seară, mai mulţi turişti s-au întors, luni, în campingul din Bulz pentru a continua concediul în mijlocul naturii. Oamenii şi-au văzut de activităţile de vacanţă, deşi într-o parte a campingului poliţiştii criminalişti au desfăşurat activităţi de cercetare în cadrul anchetei pe care Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis-o în acest caz.

De asemenea, în camping au sosit, luni, şi echipe de intervenţie de la administraţia locală care au început să cureţe zona de copacii doborâţi de vijelie şi să ridice maşinile avariate în urma furtunii.

Poliţiştii bihoreni au deschis o anchetă şi cercetează tragedia produsă, duminică seară, în campingul din localitatea Bulz, unde o persoană a murit, iar alte 16 au fost rănite în urma unei furtunii puternice care doborât mai mulţi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele şi corturile din zona de campare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, Alina Dinu, a declarat, luni, pentru News.ro, că poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal „in rem” şi cercetează circumstanţele în care un bărbat a murit iar alte 16 persoane au fost rănite în urma unei furtuni puternice care doborât mai mulţi copaci de mari dimensiuni peste autoturismele şi corturile din zona de campare.

„A fost deschis un dosar penal in rem pentru moarte violentă pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care a survenit decesul bărbatului din municipiul Oradea (…)”, a spus Alian Dinu.

În timpul furtunii, mai mulţi copaci au fost smulşi de vântul puternic şi s-au prăbuşit peste corturile şi maşinile oamenilor aflaţi într-un camping. De asemenea, oamenii au fost răniţi de grindina care a căzut. Un copac a căzut peste un autoturism şi a ucis una dintre persoanele care se adăpostiseră în el în încercarea de a scăpa de grindină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.