Un turist din Polonia s-a accidentat pe munte, în zona turistică Padiş, în Bihor, fiind solicitată intervenţia Serviciului Salvamont. Bărbatul a avut o luxaţie de umăr şi prezenta dureri puternice, însă după acordarea primului ajutor, acesta a precizat că nu doreşte chemarea unei ambulanţe, el plecând cu grupul din care făcea parte, la cabana unde era cazat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un apel la numărul de urgenţe 112 a alertat Serviciul Salvamont, marţi seară.
 
”Printr-un apel la 112 primit marţi seară, a fost solicitată intervenţia Salvamont pentru ajutorarea unui turist polonez accidentat pe traseul Circuitul Cheilor Galbenei, situat în zona turistică Padiş, masivul Bihor. După ce s-a identificat locul exact al accidentului, la caz a intervenit patrula Salvamont care asigură permanenţa la punctul Salvamont situat în Poiana Glăvoi”, precizează Salvamont Bihor.
 
După aproximativ o oră şi jumătate de la efectuarea apelului, salvatorii au ajuns la victimă.
 
”În jurul orei 20 echipa de salvatori a ajuns la victimă şi s-a constatat că aceasta prezenta o luxaţie de umăr şi acuza dureri puternice. I s-a acordat primul ajutor, iar apoi grupul a fost condus până la punctul Salvamont din Glăvoi.  Dat fiind că,  după imobilizarea umărului,  starea accidentatului se îmbunătăţise substanţial, polonezii au precizat că nu doresc chemarea unei ambulanţe şi au plecat mai departe, la cabana unde erau cazaţi”, transmite Salvamont Bihor.
 
Salvatorii montani atrag atenţia că acest traseu este unul dificil şi necesită atenţie maximă, dar şi experienţă în parcurgerea lui.
 
”Atragem, din nou, atenţia turiştilor că traseul respectiv este unul dintre cele mai solicitante trasee din zona turistică Padiş, atât ca lungime cât şi ca diferenţă de nivel, vremea caniculară şi ploile abundente din ultima perioadă fiind un handicap suplimentar pentru turişti. Ca atare, traseul trebuie abordat cu prudenţă şi numai de persoane cu experienţă în turismul montan pedestru echipaţi corespunzător. În ultimele 2 săptămâni salvamontiştii bihoreni au avut aproape zilnic intervenţii pe acest traseu, în cele mai multe cazuri fiind vorba de persoane epuizate fizic şi deshidratate, factori favorizanţi pentru producerea de accidente grave”, mai arată Salvamont Bihor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.