Trei persoane au fost reţinute de procurorii bihoreni, fiind suspectate că au ucis un bărbat, iar apoi i-au dus trupul neînsufleţit pe un teren agricol şi i-au aruncat pe faţă cu sodă caustică pentru a nu fi recunoscut în cazul în care ar fi fost găsit de cineva. Procurorii susţin că doi bărbaţi ar fi fost instigaţi la omor de concubina victimei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, poliţişti din comuna Girişu de Criş au fost sesizaţi, în 6 ianuarie, de către o femeie, cu privire la dispariţia, din 5 ianuarie, a concubinului său, Nicolae Vasile Cordoş.
 
"Din verificările efectuate de către organele de poliţie au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la faptul că numitul Cordoş Nicolae Vasile a fost omorât în noaptea de 04/05 ianuarie 2020, de către membrii familiei sale, fiind transportat ulterior pe un teren agricol de pe raza localităţii Gepiu, judeţul Bihor”, se arată în comunicat. 
 
Anchetatorii au stabilit că, în 4 ianuarie, pe fondul unui conflict mai vechi, două persoane, instigate de către concubina bărbatului, l-au lovit pe Nicolae Vasile Cordoş cu un sucitor de lemn şi cu un levier, provocându-i leziuni grave, care au dus la moartea acestuia.
 
După comiterea faptei, persoanele respective au cumpărat sodă caustică de la un hipermarket din Oradea, după care au transportat cadavrul până în comuna Gepiu, aruncându-l în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la aproximativ 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către anchetatori. 
 
"Înainte de a arunca cadavrul, suspecţii au preparat soda caustică cumpărată anterior şi au stropit victima cu soluţia rezultată, în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa pentru a nu putea fi recunoscut în cazul în care ar fi fost găsită, după care au lăsat-o pe digul canalului, într-o zonă cu vegetaţie deasă”, a menţionat sursa citată. 
 
Cele trei persoane - concubina victimei şi ceilalţi doi bărbaţi - sunt cercetate pentru instigare la violenţă în familie, profanare de cadavre şi morminte, violenţă în familie şi omor. Acestea au fost reţinute pentru 24 de ore şi vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.