Şaptesprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România au fost prinşi, joi, de poliţiştii de frontieră de la Borş, judeţul Bihor, ei fiind ascunşi într-o autoutilitară condusă de un cetăţean leton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi dimineaţă, în jurul orei 6.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară un cetăţean leton, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Anglia.

În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost găsite ascunse, în compartimentul marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră.

Acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei urma să-i transporte pe cetăţenii străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.