Peste 960.000 de petarde şi baterii de artificii, transportate fără documente legale de un bărbat din Timişoara, au fost confiscate de poliţiştii din Bihor, existând suspiciunea că bărbatul intenţiona să le vândă unor persoane neautorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Bihor, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Biharia, au oprit în trafic, luni noapte, pe DN 19, între localităţile bihorene Roşiori şi Diosig, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Timişoara, reprezentant al unei societăţi comerciale, care conducea o autoutilitară cu care transporta 246 de baxuri cu articole pirotehnice din categoriile F2, F3, F4.

Acestea conţineau aproximativ 960.000 de petarde şi 600 de baterii de artificii, toate obiecte pirotehnice destinate a fi deţinute sau folosite exclusiv de către pirotehnicieni, fără a fi autorizat în acest sens şi fără a putea prezenta documentele legale.

Bărbatul este suspectat că intenţiona să vândă obiectele pirotehnice către persoane fizice neautorizate.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Bihor fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de "comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice, destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, în valoare totală de 53.160 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.