Zeci de persoane au fost evacuate, joi după-amiază, în localitatea Tarcea, judeţul Bihor, din cauza unor scurgeri de la o butelie transportată de un TIR. Autotrenul era încărcat cu 840 de butelii. Traficul pe DN 19 este oprit pe ambele sensuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit ISU Bihor, instituţia a fost sesizată cu privire la faptul că, în localitatea Tarcea, exista pericolul producerii unei explozii, întrucât una din cele 840 de butelii aflate într-un TIR prezenta scăpări de gaze.
 
Acolo au fost mobilizate cinci echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei Valea lui Mihai, Detaşamentului de Pompieri Marghita şi Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, cu 3 autospeciale de stingere, o autospecială CBRN, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.
 
”A fost balizată zona şi au fost evacuate toate persoanele pe o rază de 300 de metri (în total 42 de persoane aflate în zona de risc: de pe stradă, dintr-un bloc şi din casele aflate în zona respectivă). De asemenea, s-a luat măsura restricţionării traficului, pe ambele sensuri. S-a acţionat pentru răcirea buteliilor şi evacuarea celei defecte, pompierii preîntâmpinând producerea unei explozii”, a transmis ISU Bihor.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe DN 19 Oradea-Carei, în zona localităţii Tarcea, un autotren încărcat cu butelii cu gaz metan este oprit pe suprafaţa de rulare, întrucât prezintă scăpări de gaze la una dintre butelii, astfel că traficul este oprit pe ambele sensuri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.