Poliţiştii şi procurorii din Bihor au făcut, joi, şapte percheziţii la locuinţele a trei persoane fizice şi la sediul unor firme, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste un milion de lei. Administratorii acestor firme sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate facturi de achiziţii fictive pentru a se sustrage de la plata impozitelor şi taxelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au făcut, joi, 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Oradea şi în comunele Sânmartin, Sântandrei şi Ţeţchea, judeţul Bihor, la trei persoane fizice şi la sediul unor societăţi comerciale, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

”Din cercetări, a reieşit că, în perioada septembrie 2017 - ianuarie 2021, un bărbat de 48 de ani, din comuna Ţeţchea, judeţul Bihor şi un alt bărbat de 39 de ani, din municipiul Oradea, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Cihei, judeţul Bihor, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii facturi de achiziţie fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă operaţiuni reale, emise de două societăţi comerciale din judeţul Timiş şi din municipiul Bucureşti, în valoare totală de 3.056.047 de lei, în scopul diminuării bazei impozabile şi sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, cauzând astfel un prejudiciu de 487.946 de lei reprezentând TVA”, a arătat sursa citată.

Totodată, în perioada ianuarie 2018 - martie 2021, bărbatul de 39 de ani, în calitate de administrator de drept al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi de achiziţie fictive, fără justificare economică sau comercială, care nu reflectă operaţiuni reale, emise de cele două societăţi menţionate, în valoare totală de 3.043.103 lei, în scopul diminuării bazei impozabile şi sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, cauzând astfel un prejudiciu de 467.481 de lei, reprezentând TVA.

De asemenea, în perioada iunie 2020 - septembrie 2021, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Oradea, în calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile veniturile realizate din prestarea de servicii de transport, în valoare totală de 440.707 lei, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, cauzând astfel un prejudiciu de 74.068 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului, de către cele trei societăţi comerciale, a fost estimat la 1.029.495 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe veniturile microîntreprinderilor.

Totodată, joi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor au pus în aplicare 4 ordonanţe de ridicare de documente financiar contabile, de la agenţi economici din municipiul Oradea, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi implicaţi în activitatea evazionistă.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.