Cei patru bărbaţi răniţi grav în urma exploziei de la o staţie de butelii din localitatea Ştei, judeţul Bihor, sunt internaţi la Terapie Intensivă a Spitalulului Clinic Judeţean Oradea, starea lor fiind staţionară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bihor spun că, marţi dimineaţă, la ora 7.00, cei şapte bărbaţi răniţi în urma exploziei de la Ştei, cu vârste cuprinse între 22 şi 53 de ani, se aflau la Spitalul Clinic Judeţean Oradea: două din cele trei victime care au suferit arsuri la mâini şi la faţă erau internate, cea de-a treia se afla sub supraveghere medicală în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Conform sursei citate, cei patru bărbaţi aflaţi în stare gravă se aflau la secţia de Terapie Intensivă, starea lor fiind staţionară.

ISU Bihor a fost sesizat, luni, în jurul orei 22.20, cu privire la producerea unei explozii urmate de incendiu, la o hală din cadrul unei staţii de îmbuteliere gaz din localitatea Ştei.

Acolo s-au deplasat  de urgenţă trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă tip B2, din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei, un echipaj de pompieri militari cadrul Secţiei Beiuş şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN).

După efectuarea recunoaşterii, pompierii militari au constatat că la faţa locului se aflau 10 angajaţi, şapte dintre aceştia fiind răniţi.

Astfel, la ora 22.35, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de 43 de pompieri militari, doi medici, trei asistenţi medicali şi doi ambulanţieri care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială CBRN, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, din care una din cadrul ISU Hunedoara, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 7 ambulanţe SMURD (6 de tip B2 şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă) şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Echipajele medicale au evaluat victimele şi le-au acordat îngrijirile necesare: patru victime aflate în stare gravă, au suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, impunându-se intubarea acestora, iar alte trei prezentau arsuri la mâini şi faţă.    

Toate cele şapte persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.50, cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după cercetări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.