Două grupuri formate din 22 de migranţi din Irak, Iran, Siria, India şi Pakistan au fost oprite de poliţiştii de frontieră bihoreni, în ultimele 24 de ore, în timp ce încercau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. Străinii sunt solicitanţi de azil în România şi au fost prinşi pe câmp şi într-un taxi, în zona Vămii Borş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră bihoreni au prins, marţi seară, două grupuri formate din 22 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, India şi Pakistan.

Primul grup a fost oprit pe câmp, în apropiere de Vama Borş. Poliţiştii de frontieră au prins 12 bărbaţi, două femei şi patru copii în apropierea graniţei şi i-au dus la sediul sectorului pentru cercetări. 

În acelaşi timp, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit pentru control, în aceeaşi zonă, un autoturism Dacia înmatriculat în România, condus un cetăţean român, care transporta în regim de taxi patru bărbaţi străini, posesori ai unor documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

”Din primele verificări făcute pentru ambele grupuri, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, 18 adulţi cu vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani, respectiv patru minori cu vârste între 3 ani şi 17 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat ca intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, se precizează un comunicat de presă remis, miercuri, de Poliţia de Frontieră Bihor.

Migranţii adulţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.