Bărbatul reţinut sâmbătă pentru incendierea a opt maşini din Sectorul 1 al Capitalei şi-a recunoscut faptele, poliţiştii spunând că din declaraţiile sale de la audieri a rezultat că nu există nicio legătură între el şi proprietarii autoturismelor. Şeful Poliţiei Sector 1 Ionuţ Dana a spus că nu au fost stabilite încă motivele care l-au făcut pe bărbat să dea foc maşinilor, fiind neclar în declaraţii, şi că acesta că are unele tulburări de comportament. Dana a susţinut că este un caz izolat şi că bucureştenii nu au fost în pericol, Poliţia luând măsuri suplimentare după incidentele din urmă cu o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cursul după-amiezii şi în cursul nopţii, până în această dimineaţă, au fost făcute mai multe acte procedurale pentru probarea activităţii lui infracţionale. (...) Nu au fost stabilite toate argumentele care au dus la incendierea acelor autoturisme. A fost destul de ambiguu în ceea ce a exprimat. Nu există nicio legătură între el şi proprietarii maşinii. Acesta şi-a recunoscut toate faptele”, a declarat, sâmbătă, şeful Poliţiei Sector 1, Ionuţ Dana.

El a spus că bărbatul nu a mai săvărşit astfel de fapte în trecut, însă are dosar penal şi permisul suspendat după ce a condus o maşină cu numere de înmatriculare expirate. Bărbatul este şofer profesionist, are copii şi nu este căsătorit. "Probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui şi s-a ajuns la aceste incendieri. Va fi propus pentru arestare preventivă de către Parchet”, a spus şeful Poliţiei Sector 1.

Ionuţ Dana a adăugat că bărbatul are anumite tulburări de comportament, însă este un caz izolat şi nu poate fi caracterizat drept un piroman.

"Prezintă anumite tulburări de comportament. Credem că este un caz izolat. Nu putem spune că e un piroman aşa cum e el cunoscut în cazuistica noastră. În aceste zile, cetăţenii din Bucureşti nu au fost în pericol. Noi ne-am luat măsuri suplimentare în anumite zone, astfel încât să nu se mai producă astfel de evenimente”, a mai spus Ionuţ Dana.

Şeful Poliţiei Sector 1 a explicat că în ultima săptămână poliţiştii au vizionat peste 300 de ore de înregistrări şi au fost audiate peste 30 de persoane, fiind duse la secţie mai mulţi bărbaţi care semănau cu autorul incendierii maşinilor şi le-a mulţumit bucureştenilor pentru ajutorul dat autorităţilor în acest caz.

"Vă pot spune că a fost un caz deosebit de greu, a fost un volum foarte mare din partea poliţiştilor. (...) În cele şase zile de investigaţii, poliţiştii au vizionat peste 300 de ore de imagini, au fost audiate peste 30 de persoane, au fost duse la secţie mai multe persoane care semănau cu autorul acestor infracţiuni. Am discutat cu martori care l-au vazut pe autor şi înainte şi după comiterea faptelor. Transmitem un mesaj de mulţumire pentru cei care ne-au sprijinit”, a adăugat Dana.

Bărbatul a fost prins de poliţişti în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost reţinut, urmând să fie dus în instanţă cu propunerea de arestare preventivă. El are 45 de ani, este din Bucureşti şi este învinuit de incendierea celor opt maşini. Bărbatul a fost prins pe străduţele din spatale Secţiei 1 Poliţie, în urma unor informaţii primite de poliţişti.

Joi, poliţia a făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere cu bărbatul suspectat de incendierea maşinilor. Poliţiştii spuneau că au vizionat în ultimele zile înregistrări video de pe aproape 200 de camere de supraveghere şi au audiat mai mulţi martori şi au făcut apel la cetăţeni să apeleze numărul de urgenţă 112 sau să contacteze orice secţie de poliţie din Bucureşti în cazul în care au informaţii cu privire la bărbat.

"Până la acest moment, investigaţiile noastre ne-au dus către un bărbat care apare pe mai multe înregistrări. (...) Avem frânturi de imagini luate din înregistrări de pe aproape 200 de camere de supraveghere cu un bărbat despre care credem că este autorul incendierilor. A durat câteva zile vizionarea tuturor imaginilor pentru că am considerat că este necesar să publicăm cele mai bune imagini care să ne ducă la identificarea autorului”, declara şeful Poliţiei Sector 1 Ionuţ Dana.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, pompierii din Bucureşti au intervenit, în mai puţin de o oră, pentru stingerea a trei incendii la autoturisme, opt maşini fiind distruse sau avariate după ce flăcările s-au extins.

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.