Bărbatul care a plecat de la Clinica Medicală I din Cluj-Napoca fără acordul medicilor, deşi este infectat cu noul coronavirus, a fost luat de acasă, din Turda, de poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi transportat de reprezentanţii ISU la Spitalul de Boli Infecţioase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Cluj a anunţat, vineri, că poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au fost sesizaţi, joi, despre plecarea voluntară a unui bărbat în vârstă de 60 de ani din incinta unei unităţi medicale în care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.
 
Bărbatul urma a fi transferat la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.
 
”Au fost derulate activităţi pentru depistarea bărbatului, iar în jurul orei 14.00, acesta a fost identificat la domiciliu, pe raza municipiului Turda. În baza unui mandat emis de magistraţi, poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au intrat în locuinţa acestuia, unde l-au imobilizat, iar ulterior acesta a fost transportat de către un echipaj medical la unitatea spitalicească”, a arătat sursa citată.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a menţionat că a fost solicitat să îl transporte pe bărbat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.
 
În continuare sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 
Joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, printr-un comunicat de presă, că anchetatorii au fost sesizaţi de către personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj-Napoca, Clinica medicală I, cu privire la faptul că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV-2 a plecat din incinta unităţii spitaliceşti fără permisiunea cadrelor medicale.
 
“Astfel s-a sustras transferului către Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, arătau procurorii.
 
Sursa citată menţiona că, ulterior, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a hotărât ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de două zile, începând de joi, în spaţiul special desemnat din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.
 
Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolillor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.