Bărbatul evadat din Arestul Poliţiei Capitalei, folosindu-se de identitatea unei persoane reţinute, care urma să fie eliberată, a fost prins după 18 ore de căutări, în zona Pieţei Chirigiu din Sectorul 5, fiind dus la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul se numeşte Alexandru Banciu, are domiciliul în Sectorul 5, în zona Zăbrăuţi, şi era arestat într-un dosar în care se fac cercetări pentru tentativă de omor, furt şi proxenetism, au declarat pentru News.ro surse din Poliţie.

După ce a fost căutat 18 ore, bărbatul evadat marţi după-amiază din Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a fost prins de poliţiştii bucureşteni, care l-au dus la audieri, la Poliţia Capitalei.

“În prezent, faţă de acesta sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evadare şi fals privind identitatea”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Bărbatul a evadat marţi, în jurul orei 18.15, atribuindu-şi identitatea unei persoane aflate în Arestul Poliţiei Capitalei, care urma să fie pusă în libertate la expirarea ordonanţei de reţinere.

“Din primele verificări a rezultat că bărbatul a evadat în momentul în care a fost declanşată procedura de punere în libertate a celui reţinut şi i-a indus în eroare pe agenţi declarându-şi în mod fals identitatea. Mai mult, s-a îmbrăcat în hainele celuilalt bărbat şi având asupra sa documentele celui ce urma să fie pus în libertate şi profitând şi de o asemănare fizică cu acela, a fost pus în libertate în mod eronat”, se mai arată în comunicatul citat.

Poliţia Capitalei a sesizat Parchetul pentru cercetări privind stabilirea împrejurărilor care au condus la producerea acestui incident. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.