Bărbatul care a dat foc porţii de acces în Primăria Cluj-Napoca, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii au precizat că prin gestul său a generat o stare de nesiguranţă şi frică persoanelor prezente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis luni că procurorii au propus instanţei să fie luată măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de bărbatul care a incendiat poarta de acces în Primăria Cluj-Napoca. Judecătoria Cluj-Napoca a decis arestarea preventivă a acestuia pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. 
“În fapt, s-a reţinut că în data de 20.08.2022, în jurul orelor 20:23, inculpatul s-a deplasat pe trotuarul din faţa clădirii cu nr. 3 de pe str. Moţilor din municipiul Cluj-Napoca, unde funcţionează Primăria Municipiului Cluj-Napoca, având asupra sa un recipient cu lichid inflamabil. La un moment dat, inculpatul a deschis acel recipient, a turnat lichid pe uşa de acces în instituţie, pe scările din faţa clădirii şi pe trotuar, după care s-a retras, şi cu ajutorul unei surse de foc a aprins lichidul inflamabil, provocând o flacără care s-a extins violent la uşa clădirii instituţiei, provocând pagube materiale. După aceasta, inculpatul a mai aruncat de două ori lichid inflamabil din acelaşi recipient peste focul deja pornit, acţiune care a dus la extinderea focului”, se arată în comunicat. 
Sursa citată menţionează că prin gestul său bărbatul a generat o stare de nesiguranţă şi frică celor prezenţi.  
“Prin acţiunea de incendiere a uşii de acces în Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a scărilor din faţa clădirii şi a trotuarului, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, generând o stare de nesiguranţă şi frică persoanelor prezente, pietonii şi şoferii autovehiculelor care se aflau pe carosabil, fiind nevoiţi să ocolească zona în care s-au extins flăcările”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.