Un bărbat care a oferea spre vânzare, ilegal, arme letale a fost prins în flagrant de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale. În acest dosar, au fost făcute 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Acest dosar a fost deschis de structura de investigaţii criminale din Braşov şi, în colaborare cu Serviciul Arme, Explizivi şi Substanţe Periculoase, s-a constatat că există indicii că anumite persoane deţin şi confecţionează în mod ilegal arme de foc letale, acestea putând fi folosite la săvârşirea de activităţi infracţionale.
 
Potrivit Poliţiei Române, în urma investigaţiilor s-a stabilit că armele letale ar fi fost comercializate de un bărbat care le-ar fi procurat de la alte persoane, acestea din urmă confecţionându-le şi ansamblându-le artizanal, din diferite componente ce proveneau de la alte arme de foc. 
 
”Cercetările efectuate şi materialul probator au dus la prinderea în flagrant delict astăzi, 31 ianuarie 2023, a unui bărbat, de 36 de ani, din oraşul Zărneşti, care ar fi oferit spre vânzare unei persoane două arme letale confecţionate artizanal, tranzacţie ce s-ar fi realizat în aceeaşi localitate. Imediat după realizarea prinderii, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase, Biroului de Investigaţii Criminale şi secţiilor de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov, respectiv din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Braşov, Harghita, Covasna şi Prahova, au fost puse în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară. În cadrul descinderilor, au fost descoperite mai multe bunuri de interes poliţienesc, printre care arme, muniţie şi carne de vânat”, a arătat sursa citată.
 
De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două autoturisme şi au fost puse în aplicare 13 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor percheziţionate, acestea urmând a fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, unde se va stabili gradul de participare infracţională a fiecăreia şi, în funcţie de acestea, se vor face propunerile legale.
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov continuă activităţile procedurale, în vederea probării întregii activităţi infracţionale, în cadrul dosarului penal întocmit sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propusă soluţie legală. 
 
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor, precum şi de cel al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.