Un bărbat dat în urmărire internaţională încă din 2021, pentru înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate, a fost prins în Salonic, în urma cooperării dintre poliţişti români şi cei din Grecia. Bărbatul se ascundea sub o identitate falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 24 februarie a.c., în urma schimbului de informaţii realizat de Biroul Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R., cu Biroul Sirene Grecia, a fost depistat, în localitatea Salonic, Grecia, un bărbat, de 44 de ani, din judeţul Dolj, condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate”, a transmis, luni, IGPR.

Sursa citată a precizat că, în 8 iulie 2021, Biroul Sirene România a introdus o semnalare în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele bărbatului, cetăţean român, solicitându-se arestarea acestuia în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Judecătoria Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

”În fapt, în timp ce se afla în România, în cursul anului 2019, prin prezentarea unor bancnote false din cupiură de 100 de euro ca fiind adevărate, bărbatul a determinat 6 persoane vătămate să-i remită diferite sume de bani, cauzându-le acestora un prejudiciu. Pentru faptele comise, cel în cauză a fost condamnat la 4 ani şi 7 luni de închisoare”, a transmis IGPR.

Poliţiştii au precizat că, în baza unor informaţii obţinute de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că cel în cauză ar putea locui în Grecia, unde s-ar ascunde de autorităţi într-un apartament.

”Biroul SIRENE România a efectuat schimb de informaţii cu SIRENE Grecia beneficiind inclusiv de sprijinul Ataşatului de Afaceri Interne român din Grecia, în legătură cu posibila locaţie a persoanei urmărite, iar aspectele transmise de I.P.J. Dolj s-au confirmat. Cel în cauză a fost depistat într-un apartament în Salonic, Grecia, în urma unei activităţi operative desfăşurate de către poliţia din Grecia, cu sprijinul Ataşatului de Afaceri Interne român din Grecia, fiind arestat în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile române”, au mai transmis poliţiştii, precizând că urmăritul a fost depistat folosind identitatea altei persoane.

În prezent, sunt îndeplinite procedurile judiciare pentru punerea în executare a mandatului european de arestare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.