Un bărbat suspectat că a împuşcat, în martie 2020, o persoană în scara unui bloc din Bacău şi i-a sustras mai multe bunuri a fost trimis în judecată. Bărbatul procurase ilegal pistolul din Bulgaria şi, după comiterea faptei, a reuşit să fugă în Franţa unde a fost prins două luni mai târziu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, acuzat de omor calificat, tâlhărie calificată, contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept 
 
”La data de 09.03.2020 inculpatul s-a deplasat pe raza mun. Bacău unde, în jurul orelor 20:30-20:34, în timp ce se afla la parterul blocului nr. 47, pe str. Alecu Russo, în incinta scării, a ucis o persoană de sex masculin, prin executarea mai multor focuri de armă. La comiterea faptei inculpatul a folosit un pistol Makarov de cal. 9 mm procurat anterior fără respectarea dispoziţiilor legale din Bulgaria, arma fiind introdusă în mod fraudulos pe teritoriul României. În aceeaşi împrejurare, inculpatul i-a sustras victimei mai multe bunuri, respectiv: 2 telefoane mobile, un laptop, un portmoneu conţinând diverse acte şi valori precum şi cheile autoturismului personal” au transmis, marţi, procurorii. 
 
Potrivit acestora, la data de 11.03.2020 inculpatul având asupra sa arma folosită la comiterea faptei de omor calificat a părăsit teritoriul României la volanul unui autoturism marca BMW deplasându-se pe teritoriul Franţei, ţară unde a fost depistat la data de 27.05.2020 în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare competente.
 
Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Bacău. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.