Un bărbat din judeţul Iaşi, care fusese depistat băut la volan, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a încercat să ofere 15.000 de lei mită unui agent de poliţie pentru a distruge probele din dosarul penal ce i-a fost întocmit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie Iaşi, poliţiştii au prins în flagrant vineri o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 15.000 de lei unui agent de poliţie. Scopul era să îl determine pe poliţist să distrugă actele procedurale pe care acesta le întocmise în cadrul dosarului penal constituit pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice".

Bărbatul fusese depistat tot vineri băut în trafic de către doi agenţi din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, şoferul având o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Fiind condus la o unitate medicală de pe raza municipiului Iaşi, conducătorul auto a refuzat recoltarea de probe biologice, iar pe traseul de întoarcere la sediul secţiei de poliţie a promis poliţiştilor, în repetate rânduri, suma de 2.000 de lei, iar ulterior suma de 3.000 de lei. După ce poliţiştii au sesizat ofiţerii anticorupţie, conducătorul auto a reiterat promisiunea oferirii a câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre membrii echipajului", se arată într-un comunicat al DGA Iaşi.

Ulterior, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, lucrători de poliţie judiciară din cadrul DGA l-au prins în flagrant pe conducătorul auto în timp ce oferea unuia dintre denunţători suma de 15.000 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru dare de mită, urmând a fi prezentat Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.