Un bărbat, motociclist, a fost reţinut de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti după ce, în urma unui conflict avut în trafic cu un alt bărbat, care circula pe o trotinetă electrică, l-a lovit pe acesta cu casca de protecţie. Victima a căzut, fiind lovită de un autoturism, şi a murit la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat, joi, că procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea unui bărbat, pentru omor, în urma unui accident produs miercuri seară, în apropierea intersecţiei dintre Calea Vitan Bârseşti şi Şoseaua Olteniţei din Bucureşti, soldat cu moartea unei persoane.

Astfel, procurorii au stabilit că, în timp ce se deplasa cu o motocicletă pe Splaiul Unirii dinspre Calea Văcăreşti către Târgul Vitan, inculpatul a ajuns în apropierea trecerii de pietoni de la intersecţia dintre Splaiul Unirii şi Calea Vitan Bârseşti, staţionând la culoarea roşie a semaforului electric. Atunci, el a fost lovit în spate de un bărbat care se deplasa pe o trotinetă electrică. Pe fondul discuţiilor în contradictoriu, cei doi şi-au adresat injurii şi ameninţări, după care au părăsit zona, îndreptându-se către intersecţia dintre Calea Vitan Bârseşti şi Şoseaua Olteniţei.

"Inculpatul a ajuns primul în apropierea intersecţiei respective, a coborât de pe motocicletă şi a aşteptat pe carosabil venirea victimei care se deplasa pe trotineta electrică. Când cea din urmă s-a apropiat, inculpatul a alergat către aceasta cu intenţia de o agresa, determinând-o să treacă de axul despărţitor dintre cele două sensuri de deplasare, aruncând în aceleaşi împrejurări cu casca de motociclist în victimă, lovind-o în zona capului, determinând dezechilibrarea şi căderea acesteia pe carosabil, victima fiind lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar din sens opus", arată Parchetul.

În urma impactului, bărbatul a fost rănit grav, fiind transportat la o unitate medicală, unde a decedat după aproximativ o oră şi jumătate.

Bărbatul reţinut urmează a afi prezentat Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.