Un bărbat din Galaţi a fost reţinut de poliţişti şi procurorii DIICOT, fiind suspectat că a traficat mai multe tinere, inclusiv o minoră, pe care le-a obligat să se prostitueze atât în România, cât şi în alte state din Europa. În acelaşi dosar, au mai fost puse în executare 12 mandate de aducere la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Galaţi, reţinerea a avut loc la finalul a patru percheziţii domiciliare făcute în municipiul Galaţi, în spaţii folosite de un bărbat bănuit de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetări au reieşit indicii că, din anul 2019 până în prezent, bărbatul ar fi exploatat mai multe tinere, dintre care una minoră, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul României şi al altor state europene.

Bărbatul ar fi recrutat victimele prin inducere în eroare şi, ulterior, prin constrângere psihică şi fizică, supraveghere şi îngrădirea libertăţii de mişcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea.

"În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2019, inculpatul a recrutat prin inducere în eroare tinere minore şi majore, pe care ulterior, prin constrângere fizică şi psihică, le-a cazat, transportat şi obligat la practicarea prostituţiei în diferite locaţii de pe teritoriul României, dar şi al altor state europene", precizează şi procurorii DIICOT.

La percheziţii, într-unul dintre spaţii poliţiştii au găsit o cantitate de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, aceasta fiind ridicată în vederea expertizării. De asemenea, anchetatorii au ridicat un laptop.

Bărbatul de 29 de ani, din municipiul Galaţi, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, alte 12 persoane au fost duse la audieri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.