Un bărbat de 28 de ani fără adăpost a murit, sâmbătă, în Gara din Iaşi, fiind al doilea deces înregistrat la Iaşi din cauza caniculei în ultimele două zile. Bărbatul avea o temperatură a corpului de 44 de grade, iar în momentul în care medicii au sosit la faţa locului victima intrase deja în stop cardio-respirator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul găsit în stop cardio-respirator şi care a murit din cauza caniculei locuia în gară, întrucât nu avea adăpost.

"Bărbatul a fost găsit de echipajul SMURD în stop cardio-respirator. Au fost iniţiate manevrele de răcire a pacientului, i-a scăzut temperatura cu patru grade, s-a ajuns la 40 de grade, dar nu a mai putut fi salvat”, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Acesta este al doilea deces înregistrat la Iaşi pe fondul caniculei în ultimele două zile, după ce temperaturile au urcat în oraş până spre 40 de grade.

Vineri, un bărbat de 45 de ani dintr-o comună ieşeană a murit la scurt timp după ce a fost adus în stare gravă la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. El avea o temperatură a corpului de 42 de grade şi a fost găsit de nişte căruţaşi în stare de inconştienţă la marginea unui câmp.

Totodată, un localnic din Vlădeni se află internat la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, în comă profundă, după ce s-a expus ore în şir la soare.

Vineri şi sâmbătă, întreaga ţară s-a confruntat cu temperaturi extrem de ridicate, în unele zone depăşind 40 - 42 de grade Celsius, 12 judeţe fiind sub cod roşu de caniculă, iar celelalte sub avertizare cod portocaliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.