Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii şi procurorii DIICOT Ploieşti pentru fraude informatice, după ce, pretinzând că este reprezentantul unei bănci, ar fi obţinut de la mai multe persoane date care permiteau realizarea de operaţiuni financiare online, utilizând sumele din conturi la achiziţionarea de produse şi servicii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti au făcut, marţi dimineaţă, o percheziţie domiciliară, în judeţul Giurgiu, în cadrul unui dosar penal de fraude informatice şi infracţiuni cu mijloace de plată electronică.
 
"Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu a doua jumătate a anului 2020, persoana bănuită ar fi creat pe diferite site-uri de socializare pagini de utilizator care atestau în fals calitatea de reprezentant al unor unităţi bancare din România, prin intermediul cărora ar fi obţinut, de la mai multe persoane, date ce permiteau efectuarea de operaţiuni financiare în mediul on-line. 
Ulterior, sumele de bani existente în conturi ar fi fost transferate prin intermediul unor procesatori on-line, iar în final ar fi fost utilizate la achiziţionarea de produse şi servicii", a arătat Poliţia Română.
 
În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe sisteme informatice, bani, bunuri şi înscrisuri.
 
Bărbartul a fost dus la sediul DIICOT Ploieşti, fiind reţinut.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 
 
În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, precum şi jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.
 
Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti continuă cercetările, pentru fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.