Un bărbat care i-a ameninţat pe poliţiştii de la Secţia 24 din Capitală cu acte de violenţă a fost reţinut, duminică, într-un dosar în care se fac cercetări pentru ultraj şi instigarea publică şi incitare la ură sau discriminare. El este unul dintre prietenii celui autointitulat "Spartacus", implicat în conflictul de duminica trecută, din cartierul Rahova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru ultraj, în 20 aprilie, după apariţia în spaţiul public a unor videoclipuri în care un bărbat ameninţă cu acte de violenţă poliţiştii din cadrul Secţiei 24 de Poliţie.
 
Având în vedere competenţă materială, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a preluat cercetările, ulterior acestea fiind extinse şi pentru instigarea publică şi incitare la ură sau discriminare.
 
"Astăzi, în baza mandatului de aducere emis de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucuresti, poliţiştii delegaţi în cauză l-au depistat pe suspect, care a fost condus la audieri la sediul Secţiei 24 Poliţie. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, după audierea acestuia, a dispus continuarea cercetărilor cu cel în cauză sub măsura preventivă a reţinerii, urmând a fi prezentat Judecatorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucuresti cu propunere de arestare preventivă", arată sursa citată.
 
Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 şi Secţia 24 Poliţie.
 
Bărbatul reţinut face parte din anturajul celui autointitulat "Spartacus", implicat în conflictul care a avut loc în urmă cu o săptămână, în Rahova. Nouă persoane au fost reţinute după conflictul din 19 aprilie din Sectorul 5 al Capitalei, care a impus folosirea armamentului de către poliţişti. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.