Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de persoane, după ce a recrutat o femeie şi a obligat-o să se prostitueze, el obţinând astfel aproximativ 16.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada decembrie 2018 – august 2019, bărbatul respectiv recrutat o femeie, pe care după ce a indus-o în eroare, a transportat-o şi adăpostit-o în diferite apartamente, închiriate în regim hotelier, din municipiul Bacău şi Tecuci, judeţul Galaţi, precum şi în alte locaţii, în scopul exploatării acesteia prin obligare la practicarea prostituţiei.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpatul îi stabilea victimei programul de lucru, obţinând din exploatarea acesteia aproximativ 1000 euro/săptămână. În situaţia în care aceasta dorea sa iasă de sub autoritatea inculpatului, era constrânsă prin acte de violenţă să-şi continue activitatea”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că sumele de bani obţinute din exploatarea sexuală a femeii erau folosite de către bărbat la jocuri de noroc sau alte activităţi (aproximativ 16.000 de euro).


Cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare, la locuinţa bărbatului a fost găsită femeia respectivă.

Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.