Bani falşi, o armă neletală, înscrisuri şi telefoane mobile au fost ridicaţi în urma celor 13 percheziţii făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia în dosarul privind punerea în circulaţie de bancnote falsificate. Totodată, poliţiştii au identificat 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii cu monedă falsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, marţi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au făcut 13 percheziţii în judeţele Alba şi Sibiu, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Astfel, au fost vizaţi membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de animale de la diverse persoane.

"În urma celor 13 percheziţii, poliţiştii au ridicat 1.200 de dolari SUA contrafăcuţi, în cupiură de 100 de dolari, şi o bancnotă de 200 de euro falsă. De asemenea, poliţiştii au ridicat o armă neletală, supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, înscrisuri şi telefoane mobile, care au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor", arată sursa citată.

Totodată, au fost identificaţi 25 de cai în legătură cu care există suspiciunea că au făcut obiectul unor tranzacţii în care a fost folosită monedă falsă. Aceştia vor fi verificaţi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Poliţiştii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la poliţie pentru audierii şi luarea măsurilor legale.

"Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie 2019 - până în prezent, acestea ar fi achiziţionat animale vii, de la diverse persoane, din judeţele Alba şi Sibiu, folosind, pentru plata acestora, bancnote false, iar ulterior ar fi valorificat animalele la un centru de sacrificare de pe raza judeţului Alba", arată Poliţia Română.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj.

La acţiune, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Sibiu şi de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.