Un bărbat de 37 de ani care a încercat să traverseze înot un lac a fost găsit înecat, miercuri, în acumularea de la Bibireşti, judeţul Bacău, după două zile de căutări ale scafandrilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Un alt băcăuan, de 18 ani, a murit înecat în această săptămână în râul Siret, în timp ce se afla noaptea la scăldat cu prietenii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, trupul bărbatului de 37 de ani a ieşit la suprafaţă lacului de la Bibireşti miercuri dimineaţă, ulterior fiind recuperat de către un echipaj de pompieri. Bărbatul a fost căutat, în ultimele două zile, de către trei scafandri care, însă, nu au reuşit să-l găsească din cauza vizibilităţii foarte reduse din apă.

”Cadavrul a fost transportat la mal cu o ambarcaţiune cu motor şi predat Serviciului de Medicină Legală. Dispariţia bărbatului a fost anunţată luni după-amiază, atunci când au început şi căutările. Martorii au relatat că tânărul a intrat în apă şi spus că intenţionează să traverseze înot lacul. La un moment dat, cei de pe mal l-au văzut cum a mai dat de două ori din mâini, după care s-a scufundat, fără să mai iasă la suprafaţă”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Tot în această săptămână, un alt tânăr de 18 ani din judeţul Bacău a murit înecat în timp ce se afla la scăldat, noaptea, în râul Siret, împreună cu mai mulţi prieteni.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.