Părinţii fetiţei de trei ani, din Bacău, ucisă în bătaie de unchiul său, plecaseră la muncă în străinătate, cu două zile înainte de producerea tragediei, copila fiind lăsată în grija bărbatului acuzat de crimă şi a concubinei acestuia. Potrivit primarului din zonă, unchiul copilei şi iubita acestuia se certau şi se băteau des.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa de trei ani găsită moartă într-un geamantan ascuns într-un coteţ a fost ucisă la doar două zile după ce părinţii acesteia o lăsaseră în grija celui care a omorât-o, susţine primarul comunei Parincea, Sorin Roşu. Atât mama cât şi tatăl copilei au plecat la muncă în Anglia.

”Părinţii copilei au plecat cu avionul în Anglia, la muncă, cu două zile înainte de a se petrece tragedia. Imediat ce au găsit-o pe fetiţă, au fost anunţaţi să se întoarcă în ţară să-şi îngroape creştineşte fiica”, a declarat, joi, pentru News.ro primarul Sorin Roşu.

Edilul din Parincea a spus că nu-i cunoaşte personal pe bărbatul care a ucis-o pe fetiţă şi pe concubina acestuia, care au împreună trei copii, o fetiţă de trei ani şi doi băieţi de 5 şi 7 ani. Însă, spune că a auzit de la vecinii celor doi că aceştia se certau şi se băteau destul de des.

”El stă mai mult pe acasă, doar concubina lui mai munceşte cu ziua prin sat. Vecinii povestesc că se certau des, se mai şi băteau, totul pe fondul consumului de alcool”, a mai afirmat primarul Sorin Roşu.

Bărbatul de 40 de ani şi concubina sa au venit în Mileştii de Sus în urmă cu aproximativ trei ani.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Bacău, bărbatul din localitatea Mileştii de Sus care şi-a ucis nepoata şi-a justificat gestul prin consumul de alcool şi prin faptul că fetiţa de trei ani nu se mai oprea din plâns.

Bărbatul de 40 de ani le-a spus anchetatorilor că fetiţa s-a apucat de plâns în momentul în care nişte prieteni aflaţi în vizită la el, marţi seară, i-au propus copilei, în glumă, să meargă cu ei, iar el a refuzat.

”Deranjat de plânsul fetei, bărbatul a început să o lovească cu pumnii şi apoi a izbit-o de pământ şi chiar de pereţii camerei. Întreaga scenă a avut loc în prezenţa copiilor bărbatului, în vârstă de trei şi şapte ani, precum şi a prietenilor săi aflaţi în vizită. Bărbatul a constatat că victima şi-a pierdut cunoştinţa, motiv pentru care a stropit-o cu apă şi, constatând că parcă începuse să-şi revină, a aşezat-o în pat să doarmă”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Bacău, Cristinel Ciocântă.

După câteva ore de la incident, pe parcursul nopţii, băcăuanul de 40 de ani s-a dus să vadă cum se simte nepoata sa, moment în care a constatat că aceasta este moartă. În consecinţă, bărbatul a învelit trupul fetiţei într-un cearşaf, l-a pus într-un geamantan pe care apoi l-a ascuns într-un coteţ din curtea locuinţei.

”Autorul a mărturisit că a ascuns cadavrul pentru a nu fi văzut de către copiii săi, verişorii victimei. Ulterior, ar fi încercat să se sinucidă cu medicamente, însă susţine că le-ar fi vomat”, a precizat procurorul Cristinel Ciocântă.

A doua zi după incident, bărbatul a mers în municipiul Bacău, unde s-a autodenunţat la o secţie de Poliţie. În urma verificărilor, poliţiştii şi procurorul de caz au descoperit cadavrul fetiţei.

Reţinut pentru 24 de ore pentru omor şi violenţă în familie, bărbatul va fi prezentat, joi, instanţei cu propunerea de arestare preventivă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.