O amplă operaţiune de căutare a fost organizată în judeţul Bacău, pentru găsirea unui bărbat care a dispărut dintr-un centru rezidenţial pentru persoane vârstnice. Bărbatul a fost găsit după mai multe ore de căutari, fiind transportat la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Datorită intervenţiei prompte a poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, poliţiştilor locali şi voluntarilor din Bacău, care s-au mobilizat exemplar, un om trăieşte”, a transmis, duminică, Ministerul Afecerilor Interne.

Sursa citată a precizat că, sâmbătă seară, un apel prin 112 al asistentei dintr-un centru de îngrijire reclama că una din persoanele aflate în îngrijire a dispărut.

”Bătrânul plecase din centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice din oraşul Buhuşi şi orice întârziere putea să aducă un deznodământ tragic. Poliţiştii de investigaţii criminale au urmărit traseul acestuia o vreme prin ceasul pe care bătrânul îl purta la acel moment, apoi când acesta nu a mai fost disponibil, au restrâns aria de căutare prin camerele de supraveghere disponibile”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit MAI, după ore întregi de căutări disperate, echipele l-au găsit în localitatea Racova, într-o zonă cu vegetaţie înaltă.

”Pentru că petrecuse mai mult de o noapte sub cerul liber, bătrânul a fost preluat de paramedicii SMURD şi dus la cel mai apropiat spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate.

Le mulţumim colegilor noştri pentru implicarea, devotamentul, mobilizarea exemplare şi finalul fericit! Un om trăieşte datorită lor”, a mai transmis ministerul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.