Un bărbat a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA când le oferea 1.000 de lei unor poliţişti din Bacău, drept mită, pentru a nu-i întocmi dosar penal fiului său, care fusese prins când conducea fără permis. Cei doi sunt cunoscuţi pentru tăieri ilegale de arbori şi au fost, în trecut, condamnaţi cu suspendare pentru ultraj la adresa unui pădurar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţeri de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, în colaborare cu Poliţia Judeţeană Bacău, au prins în flagrant, marţi, o persoană care oferea 1.000 de lei unui echipaj de poliţie, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracţiuni rutiere.

Astfel, cu o zi înainte, doi poliţişti de la IPJ Bacău au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere.

”După întocmirea formalităţilor şi deschiderea dosarului penal, cei doi poliţişti au fost abordaţi în curtea postului de poliţie de tatăl şi unul din fraţii şoferului prins în trafic. Respectivii au promis poliţiştilor că le vor remite o sumă de bani, neprecizată, pentru a nu întocmi formalităţile legale. Promisiunea a fost făcută şi urma să se materializeze în contextul audierii, ca martor, a fratelui şoferului (proprietarul autoturismului) ce urma să aibă loc în data de 07.07.2020”, a transmis DGA.

Poliţiştii au refuzat oferta şi au sesizat fapta la Call center anticorupţie 0800.806.806 al DGA, în urma denunţului fiind organizată acţiunea de prindere în flagrant a tatălui şoferului, care le-a oferit  1.000 de lei poliţiştilor, pentru soluţionarea dosarului. Persoana prinsă în flagrant a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău pentru a fi audiată, ulterior acesta fiind reţinută pentru 24 de ore.

Surse judiciare spun că şoferul şi tatăl său, cel care a oferit mita, sunt recidivişti, fiind condamnaţi cu suspendare pentru ultraj la adresa unui pădurar. De altfel, ei sunt cunoscuţi că se ocupă cu tăierea ilegală de arbori din păduri, pentru valorificare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.