Un bărbat de 26 de ani, din municipiul Bacău, a fost arestat preventiv, joi, pentru viol, după ce şi-a abuzat sexual fiul de un an şi două luni, transportat ulterior la spital cu răni în zona rectală. Anchetatorii verifică şi informaţia potrivit căreia alte două fiice ale tânărului, de doi şi patru ani, ar fi fost victime ale abuzurilor sexuale ale tatălui lor. Potrivit anchetatorilor, mama copilului a încercat să-şi apere soţul spunând că băieţelul s-ar fi zgâriat într-o sârmă. Toţi cei patru copii ai bărbatului, cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani, vor fi preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, tânărul şi-a abuzat sexual băieţelul de un an şi două luni când se afla singur cu acesta în locuinţa socială din cartierul Izvoare, din municipiul Bacău, soţia sa fiind plecată de acasă cu fiicele de doi şi patru ani.

Când a revenit la domiciliu, femeia şi-a găsit fiul plin de sânge, aspect sesizat şi de către vecini, curioşi să afle ce s-a întâmplat cu copilul.

Mama băieţelului a încercat să-şi apere soţul, susţin anchetatorii, spunând că s-ar fi zgâriat într-o sârmă. Explicaţia dată de către femeie nu a fost convingătoare, motiv pentru care vecinii au sunat la numărul de urgenţă 112 şi au solicitat intervenţia unei ambulanţe.

Preluat de echipajul medical, copilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde medicii au constatat că micuţul a fost victima unui viol.

”În urma expertizei medico-legale, s-a stabilit că minorul de un an şi două luni a fost abuzat sexual, suspect în acest caz fiind tatăl copilului. Reţinut iniţial pentru viol, bărbatul a primit în cursul zilei de astăzi (n.r. - joi) mandat de arestare preventivă din partea Judecătoriei Bacău pentru o perioadă de 30 de zile”, a declarat, joi, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Bacău, Gabriela Ciobanu.

În prezent, anchetatorii verifică şi informaţia potrivit căreia alte două fiice de-ale bărbatului, de doi şi patru ani, ar fi fost victime ale abuzurilor sexuale ale tatălui lor.

Bacău: Toţi cei patru copii ai bărbatului au fost preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului

Toţi cei patru copii cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani ai bărbatului din Bacău arestat, joi, după ce şi-a violat fiul de un an şi două luni vor fi preluaţi de Direcţia pentru Protecţia Copilului. Deocamdată, doar fetiţa de patru ani a fost dată în plasament, restul copiilor fiind internaţi în spital cu probleme medicale.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit în regim de urgenţă în cazul celor patru copii ai bărbatului de 26 de ani arestat joi, după ce, în urmă cu două zile, şi-a violat fiul de un an şi două luni, faptă recunoscută de către tânăr şi demonstrată de anchetatori şi medicii legişti.

Toţi cei patru fraţi, cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani, nu mai sunt în familia naturală, trei fiind internaţi în spital, iar unul fiind dat în plasament în regim de urgenţă la un asistent maternal.

”Mama copiilor şi-a dat acceptul astăzi (n.r. - joi) pentru instituţionalizarea minorei de patru ani. Odată cu externarea lor, şi ceilalţi trei fraţi vor ajunge în sistemul de protecţia a copilului”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu.

Băiatul de un an şi două luni se află internat în spital pentru îngrijirile medicale de care are nevoie în urma violului. Cel mai mic dintre copii, bebeluşul de trei luni, beneficiază de tratament pe fondul malnutriţiei de care suferă. De asemenea, o fetiţă de trei ani se află internată în spital din cauza unei viroze respiratorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.