Un număr de 18 autovehicule care au fost date în urmărire intrenaţională au fost depistate de poliţiştii din Bacău, în perioada 2-6 octombrie 2023. Într-unul dintre cazuri a fost deschis dosar penal pentru tăinuire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În perioada 02 – 06 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au acţionat în judeţ, pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional de vehicule furate sau cu alte probleme de natură juridică, atât ca urmare a datelor şi informaţiilor deţinute de lucrătorii specializaţi cât şi ca urmare a solicitărilor altor state membre ale Uniunii Europene şi din afara acesteia, scopul fiind identificarea vehiculelor, a persoanelor în posesia cărora se află precum şi luarea de măsuri în vederea prevenirii dispariţiei lor”, se precizează într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al OPJ Bacău.
 
Poliţiştii au descoperit 9 maşini care figurau în bazele de date ca fiind urmărite de autorităţile judiciare din Polonia, Italia, Belgia şi Germania, aestea aflându-se în posesia mai multor persoane din judeţ, valoarea lor fiind de aproximativ 400.000 de lei.
 
Vehiculele au fost confiscate de poliţişti, până la clarificarea situaţiilor juridice.
 
În unul dintre cazuri, poliţiştii au întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru tăinuire.
 
”Totodată, în cadrul acţiunii au fost clarificate situaţiile juridice ale altor 9 autovehicule care figurau în bazele de date ca fiind urmărite de autorităţile judiciare din Marea Britanie, Cehia şi Italia”, se mai arată în comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.