Avocatul Poporului cere Poliţiei Române să comunice dacă au fost dispuse verificări în cazul poliţistului din Timiş împuşcat mortal de un bărbat urmărit şi dacă s-au constatat disfuncţionalităţi în organizarea misiunii. De asemene, IGPR ar trebui să precizeze dacă agenţii de poliţie implicaţi în misiune au fost instruiţi cu privire la obiectul misiunii, dacă au fost informaţi în legătură cu gradul de periculozitate şi dacă au fost dotaţi corespunzător în vederea îndeplinirii misiunii cu succes şi în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi solicită lămuriri Inspectoratului General al Poliţiei Române în legătură cu tragicul incident în care un poliţist a fost împuşcat mortal de către un urmărit general, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

"Avocatul Poporului solicită IGPR să comunice următoarele: dacă au fost dispuse verificări în legătură cu faptele petrecute şi dacă în urma verificărilor efectuate s-au constatat disfuncţionalităţi în organizarea misiunii; dacă agenţii de poliţie implicaţi în misiune au fost instruiţi cu privire la obiectul misiunii / au fost informaţi în legătură cu gradul de periculozitate al persoanei căutate / au fost dotaţi corespunzător în vederea îndeplinirii misiunii cu succes şi în siguranţă; dacă, în general, echipajele de poliţie sunt dotate corespunzător, potrivit tipurilor de misiuni care le sunt încredinţate; ce măsuri au fost dispuse în cauză", scrie în comunicat.

Ionel Marcel Lepa l-a împuşcat mortal, duminică, în zona pieptului şi gâtului, pe poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, în timp ce acesta încerca să îl captureze. Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

Ionel Marcel Lepa a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-ai săi din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.