MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele prăbuşirii avionului MiG-21 LanceR prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aerian, la Baza Borcea, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG - 21.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate", anunţă MApN.

Pilotul care a decedat înn urma prăbuşirii avionului, locotenent-comandorul Florin Rotaru, în vârstă de 36 de ani, îndeplinea funcţia de pilot-şef  în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti şi era pilot clasa I, având la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21.

Florin Rotaru era absolvent al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofiţerul era căsătorit şi avea doi copii.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

 

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.