Centrul Infotrafic avertizează că, duminică dimineaţă, se circulă în condiţii de ploaie, pe alocuri torenţială, pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile 1, 2, 3 şi 4, dar şi pe DN 1 şi DN 7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteo nefavorabile. Este semnalată ploaie, pe alocuri torenţială, pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, A4 Ovidiu-Agigea, DN1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, circulându-se în condiţiile unui carosabil umed, cu vizibilitate bună şi valori scăzute de trafic”, a transmis Infotrafic.

Sursa citată a precizat, însă, că sunt tronsoane de drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată, ca urmare a efectelor  meteo, astfel:

- DN 57B, între loc. Oraviţa şi Anina (jud.Caraş Severin) - pe sectorul de drum DN 57B, între km. 8+660 de metri - 9+980 de metri, circulaţia rutieră se desfăşoară îngreunat pe jumătate din cale, din cauza prăbuşirii zidului de sprijin şi cedării acostamentului. La km. 8+660 de metri, din cauza ploilor si a infiltrării apei, pe o porţiune de 20 de metri, corpul drumului a cedat;

- DN 76, loc. Vărfurile (jud. Arad) - pe tronsonul kilometric 67+100 de metri - 67+900 de metri se circulă alternativ, pe un singur fir, dirijat de piloţi, cu o restricţie de 40 de km/h (din cauza ploilor abundente a cedat corpul drumului).

”Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcţiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate”, au precizat poliţiştii.

Până la 23.00, cea mai mare parte a ţrii este sub avertizare cod galben sau cod portocaliu de ploi torenţiale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.