Bărbatul din judeţul Alba care este autorul ameninţării cu rachete la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti a fost reţinut. În casa lui, la percheziţie, poliţiştii şi procurorii au găsit substanţe şi dispozitive explozive improvizate, dar şi documente prin care solicita 30.000 de euro, în bitcoin, în numele Organizaţiei ”Vlad Ţepeş”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului A. O.-N.”, a transmis, joi, DIICOT.

Sursa citată a precizat că, la percheziţia domiciliară, la locuinţa bărbatului din comuna Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate.

”S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei ”Vlad Ţepeş”, iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii”, au mai transmis procurorii.

Bărbatul este acuzat de ameninţare, dar şi de procurarea şi deţinerea de substanţe explozive.

În cursul zilei de vineri, bărbatul va fi prezentat Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suspectul are 46 de ani, iar în cursul zilei de miercuri poliţişti au fpcut o percheziţie la domicilul său din comuna Jidvei, judeţul Alba. 

În 1 martie, o ameninţare ”cu rachete” s-a primit prin apel telefonic la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti, zeci de persoane fiind evacuate de forţele de ordine.

Ulterior, autorul ameninţării a fost localizat, ameninţarea dovedindu-se falsă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.