Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost, joi, ţinta unui atac extremist israelian, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, condamnând această acţiune împotriva "bisericii surori", potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ierusalimului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul ortodox al Ierusalimului a avertizat vineri, printr-un comunicat, că "atacurile extremiste vizează din ce în ce mai mult biserici şi moschei din Ierusalim", reproşând autorităţilor că nu reuşesc să le stăpânească şi chiar "tolerează" astfel de acţiuni teroriste, care în final vor duce la amplificarea conflictelor din Oraşul Sfânt, fiind ţinut departe de "pace şi stabilitate". 

Înaltul ierarh a făcut apel la comunitatea internaţională să iniţieze un dialog cu guvernul israelian pentru stoparea acestor atacuri teroriste şi încetarea încercărilor din partea grupurilor extremiste de a leza caracterul mozaic al oraşului Ierusalim, intimidând creştini şi musulmani, atacând clerici, scriind graffiti pe pereţii lăcaşurilor de cult, care instigă la ură. 

Patriarhul a mai acuzat grupurile extremiste că vor să controleze proprietăţi ale Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, printre care Poarta Jaffa, Hotel Imperial, Hotel Petra şi alte bunuri imobile, folosind ca metode mita, şantajul şi presiuni ilegale.  

Patriarhul Teofil al III-lea a dat asigurări că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului şi Biserica ortodoxă din Ţara Sfântă, de pe amblee maluri ale Râului Iordan, sunt alături de Biserica Ortodoxă Română şi de patriarhul Daniel şi oferă sprijin deplin în faţa acestui atac terorist ce reflectă ura extremiştilor israelieni faţă de religia creştină în general şi Biserica Ortodoxă în particular. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.