Autotrenul care s-a răsturnat, joi după-amiază, pe drumul naţional (DN) 7, în judeţul Argeş, era încărcat cu oxid de aluminiu în stare pură, care nu este periculos, au constatat autorităţile, după ce au verificat documentele autovehiculului. Iniţial, s-a anunţat că în camion sunt saci cu azotat de amoniu, motiv pentru care zona a fost blocată întrucât se presupunea că există risc de explozie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, a declarat că după ce au consultat documentele în limba engleză ale autotrenului răsturnat pe DN7, autorităţile au constatat că acesta era încărcat cu oxid de aluminiu în stare pură, care nu prezintă risc de explozie. Iniţial, pompierii şi poliţiştii au luat măsura închiderii drumului şi devierii traficului rutier, în condiţiile în care s-a crezut că încărcătura constă în azotat de amoniu.

Centrul Infotrafic anunţă că, la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia rutieră a fost reluată, pe un fir alternativ, în ambele sensuri pe DN7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 124.

Potrivit sursei citate, se estimează că traficul va fi reluat în condiţii normale în aproximativ 30 - 45 de minute.

Accidentul s-a produs joi după-amiază, pe DN7, în zona localităţii Valea Ursului. O parte din încărcătura de 24 de tone a ajuns pe pământ, în apropierea şoselei, iar din rezervorul s-a scurs combustibil. În aceste condiţii, autorităţile, care fuseseră anunţate că în camion era azotat de amoniu, au decis blocarea drumului, pompierii asigurând o zonă de protecţie.

Şoferul autotrenului, un cetăţean turc, a fost rănit, suferind multiple traumatisme, inclusiv la cap. El a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi dus la spital.

Traficul pe DN7, la kilometrul 124, a fost oprit şi deviat temporar pe ruta A1 – DN7C Piteşti – Curtea de Argeş – DN73C – DJ 678A Tigveni- Poenari - DN7 Morăreşti.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.