Cei doi poliţişti care au fost reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma intervenţiei agenţilor au fost arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Argeş au dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi poliţişti care au fost reţinuţi în cazul bărbatului din Piteşti care a murit în urma intervenţiei agenţilor.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja atacată de către apărătorii celor doi.

Potrivit prim-procurorului Marius Ştefan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, duminică au fost reţinuţi pentru 24 de ore doi agenţi de poliţie, pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

"S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă, cum s-au efectuat cercetări iniţial, în raport şi de probele apărute prin raportul de necropsie, în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte", a explicat el.

Un bărbat care consuma alcool pe terasa unui restaurant din Piteşti şi a refuzat să părăsească zona, când i s-a solicitat acest lucru, în condiţiile în care în bucătăria localului a izbucnit un incendiu, a fost evacuat cu forţa de pe terasă. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

Iniţial, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au deschis un dosar penal in rem pentru purtare abuzivă şi ucidere din culpă. 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.