Poliţiştii din Argeş au făciut,. Marţi, percheziţii la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi înşelăciune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi Tribunalului Argeş, au efectuat 17 percheziţii domiciliare, în trei cauze penale, la sediul unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi înşelăciune”, anunţă, marţi, Poliţia Judeţeană Argeş.

Sursa citată a precizat că, în prima cauză penală, privind săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au pus în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară, în localităţile Piteşti, Poiana Lacului, Mărăcineni şi Răteşti.

”În urma verificărilor, există suspiciunea că reprezentantul unei unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Argeş ar fi dispus plata sumei de aproximativ 90.000 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 900 de tone de agregate minerale, achiziţionate în anul 2021, care, în realitate, nu ar fi fost livrate unităţii administrativ-teritoriale”, au precizat poliţiştii.

Potrivit acestora, în cea de-a doua cauză penală, privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Tribunalului Argeş, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în localitatea Piteşti.

”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 01 mai 2020-31 decembrie 2020, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi nu ar fi declarat organului fiscal competent livrarea a 57 de autoturisme, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, în valoare totală de aproximativ 5.300.000 de lei, din care aproape 850.000 reprezenta T.V.A”, a mai transmis sursa citată.

În al treilea dosar, privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în oraşul Costeşti.

”Din cercetări s-a stabilit că, un bărbat de 38 de ani, din Costeşti, ar fi înscenat un accident între o autoutilitară şi un autoturism, despre care a declarat că s-ar fi produs în data de 14 februarie a.c., ajutând, astfel, un bărbat de 47 de ani, tot din Costeşti, să obţină despăgubiri, în mod fraudulos, de la societatea de asigurări, în valoare de aproximativ 50.000 de lei”, a mai transmis Poliţia Judeţeană Argeş.

În total, 14 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.