Oameni de afaceri din domeniul construcţiilor, dar şi un angajat al Primăriei Piteşti vor fi audiaţi, miercuri, de către poliţiştii argeşeni într-un dosar de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, infracţiuni comise în legătură cu ridicarea unui bloc din municipiu. În acest dosar, poliţiştii fac, 13 percheziţii domiciliare şi la sedii de firme şi au solicitat şi primit documente din partea municipalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează 13 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcţiilor civile. Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele unor persoane, precum şi la sediile şi la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale din judeţul Argeş şi municipiul Bucureşti”, a transmis, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş. 
 
Poliţiştii au precizat că, pentru un imobil pentru care a fost obţinută autorizaţie de construire cu regim de înălţime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcţia, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M.
 
”Ulterior, cu ocazia recepţiei lucrărilor, membrii comisiei de recepţie ar fi atestat faptul că lucrarea de construcţie realizată ar respecta prevederile proiectului şi ale autorizaţiei de construire”, amai transmis IPJ Argeş.
 
Prejudiciul stabilit până în prezent în cadrul anchetei este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiţiei construite ilegal, iar infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că anchetatorii au mandat de aducere la audieri pe numele a şase persoane, printre aceştia numărându-se reprezentantul dezvoltatorului imobiliar care a ridicat blocul, cel al constructorului, dirigintele de şantier, arhitectul şi reprezentantul Primăriei din comisia de recepţie a imobilului. 
 
Aceleaşi surse au menţionat că, pentru a investiga activitatea funcţionarului din primărie care a făcut parte din comisia de recepţie a imobilului, anchetatorii au solicitat Primăriei Piteşti documente pe care administraţia locală le-a pus la dispoziţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.