Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri dimineaţă, la un gater din localitatea Pietroşani, judeţul Argeş, flăcările, care au cuprins o hală de debitare a lemnului, extinzându-se la un fânar. Intervenţia pompierilor a fost foarte dificilă, întrucât apa folosită la stingerea incendiului a trebuit cărată dintr-un râu, pe o distanţă de un kilometru şi jumătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul a izbucnit, miercuri dimineaţă, la o hală de producţie, debitare şi finisare de material lemnos din localitatea Pietroşani.

La momentul la care echipajele de intervenţie au sosit la faţa locului focul ardea violent, cu degajare masivă de fum, iar flăcările cuprinseseră întreaga hală, pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, extinzându-se şi la acoperiş, dar şi la un fânar din apropiere.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Operaţiunea de stingere a focului a durat aproximativ două ore, pompierii profesionişti de la ISU Argeş fiind ajutaţi de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Domneşti.

”Intervenţia a fost una dificilă, având în vedere cantitatea mare de material lemnos depozitată în interior cât şi materia primă (buşteni exteriori), dar şi a faptului că autospecialele au fost alimentate cu apă dintr-un râu în sistem navetă de la o distanţă de aproximativ un kilometru şi jumătate”, conform unui comunicat al ISU Argeş.

Specialiştii din cadrul ISU au stabilit drept cauză probabilă a producerii incendiului efectul termic al curentului electric, provocat de un cablu defect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.